Fiamm Motive Power Waterless PzM en PzMB 
Omdat Traktiebatterijen Nederland B.V. zoveel belang hecht aan snelle innovatie komen onze nieuwe producten ook altijd snel op de markt. Ons onderzoeksteam wordt bovendien gedreven door de wens om de beste energieoplossingen te ontwerpen waarbij ze in nauwe samenwerking met onze klanten en leveranciers, steeds nieuwe mogelijkheden trachten te ontdekken. Hierdoor is de nieuwe Fiamm Motive Power Water Less een krachtige traktiebatterij met geavanceerde technologie en aanlokkelijke kenmerken geworden. Water Less is een flexibele oplossing waarbij er minder vaak water bijgevuld dient te worden. Er komt dus meer tijd vrij voor andere taken omdat u, afhankelijk van de laadtechnologie maar eens per 4, 8 of 13 weken zal moeten bijvullen. Dit zorgt voor een daling van de loonkosten voor het bijvullen van de batterijen met bijna 60 procent met Fiamm Motive Power 50Hz-laders en zelfs tot wel 75 procent met intelligente Fiamm Motive Power HF laders. De Fiamm Motive Power Water Less batterijen bieden goede en betrouwbare prestaties voor alle industriële toepassingen en zullen door de spitstechnologie ook de efficiëntie van uw bedrijf ten goede komen. Zo zijn deze batterijen standaard uitgerust met een elektroliet-sensor die de gebruiker informeert wanneer bijvullen noodzakelijk is.

Opbouw van de cel
Alle Fiamm Motive Power Water Less cellen maken gebruik van de bekende en betrouwbare PzS technologie. De positieve elektroden bestaan uit persgiet-buisplaten (PzS) die door speciale bestanddelen voor een verhoogd rendement zorgen. De negatieve elektroden bestaan uit vlakke platen en de scheiders zijn van het microporeuze type. De eigenschappen van het ontwerp zorgen onder meer door een kleinere bezinkruimte en de nieuwe openklapbare vuldoppen, voor een meerwaarde voor onze klanten.

Minder bijvullen, meer voordelen
Opties
- Fiamm Motive Power aqualevel: Het aqualevel systeem laat het bijvullen van de batterij vanuit een centraal punt toe.
- Elektrolietmenging: beschikbaar bij de meeste celtypes (niet beschikbaar voor BS-cellen met 2 en 3 platen) zorgt dit systeem bij intensief gebruik voor een maximaal rendement en een geoptimaliseerde gebruiksduur.
- Easyplus: de easyplus kan informatie leveren over uw batterij (identiteit, capaciteit, spanning, temperatuur) en geeft via een LED ook visueel aan dat de batterij bijgevuld dient te worden. HF laders (Premium HF com, Premium HF flex) kunnen deze easyplusgegevens lezen en kunnen ook als bijkomende veiligheidsmaatregel het laden van de batterij weigeren indien de batterij niet tijdig wordt bijgevuld.
-Batterij beheersysteem: Enersys heeft een oplossing die het beheer van uw batterijen eenvoudig en betaalbaar maakt.

Voordelen
-Meer tijd: langere bijvul-intervallen
-Meer flexibiliteit: geschikt voor 50 Hz en HF laders.
-Meer besparingen: verminderd stroomverbruik indien met Fiamm Motive Power hf wordt geladen.
-Meer toepassingen: geschikt voor alle traktie-applicaties.
-Meer celtypes: het volledige DIN gamma en 4 BS celhoogtes.
-Meer mogelijkheden: vele opties.

Elektrolietmenging (EC)
De Fiamm Motive Power elektrolietmenging werkt volgens het Airsystem-principe; een buisjessysteem op de batterij en een diafragmapomp op de lader. Met deze pomp kan de lader een zachte luchtstroom opwekken in elke batterijcel waardoor het laden geoptimaliseerd en stratificatie van het elektroliet vermeden wordt.

Meer flexibiliteit 
Voor een rendabel gebruik van batterijen is het cruciaal dat de laadtechnologie aangepast is aan de eigenschappen van de batterij en de toepassing waarin deze wordt gebruikt. Fiamm Motive Power Water Less traktiebatterijen kunnen zowel met 50 Hz als met intelligente HF laders geladen worden. De intelligente Fiamm Motive Power HF laders passen zich automatisch op de batterij capaciteit, Voltage (Premium HF flex) en ontlading van de batterij aan. Dit betekent dat de klant van een hoge mate aan flexibiliteit kan genieten. De bijvulintervallen (bij een ontlading van 80 procent C5, 1 cyclus/dag, 5 dagen/week) kunnen op de volgende manieren bereikt worden:
- 4 Weken met een conventionele 50 Hz lader met een laadfactor van 1,2.
- 8 Weken met Fiamm Motive Power hf laders met een laadfactor van 1,10 -1,12*.
- 13 Weken indien de batterij uitgerust is met een elektrolietmengsysteem en indien u een Fiamm Motive Power hf lader met een laadfactor van 1,07 gebruikt.

* Contacteer Traktiebatterijen Nederland B.V. indien u reeds een hf lader heeft.