Verlaag uw batterijkosten én verleng de levensduur met een Wi-iQ batterijmonitor

Onze batterijen kunnen we uitrusten met een batterijmonitor Wi-iQ. Dankzij dit systeem krijgt u inzicht in het gebruik en de status van de batterijen. Dit leidt tot bewustwording van het batterijgebruik. En uiteindelijk wordt de levensduur van de batterij verlengd.
 
Het opladen en ontladen van de batterij heeft direct invloed op de capaciteit van de batterij. Batterijen dienen daarom correct te worden behandeld tijdens het opladen en ontladen om optimaal te kunnen presteren. Het onjuist laden en ontladen leidt tot een minder batterijcapaciteit en dus het frequenter vervangen van de batterij. Uw productiviteit en inzetbaarheid van uw voertuig/machine komt hier in het geding. 

Draadloos toezicht op uw batterij

De Wi-iQ op uw traktiebatterij helpt u inzicht te geven om uw vloot optimaal in te zetten. De Wi-iQ combineert de monitor-functie met de nieuwste draadloze technologie.
Het apparaat controleert een reeks batterijgegevens zoals:
  • Ampère-tijden geladen / ontladen
  • Temperatuur
  • Spanning
  • Elektrolyt niveau (optie via een externe sensor). 
 
Na het interpreteren van de batterijgegevens die door de Wi-iQ is verzameld krijgt u inzicht in de status en het gebruik van de batterij. Als u de gegevens regelmatig analyseert, kunt u eventueel batterijmisbruik vroegtijdig opmerken. Met de juiste aanpassingen kunt u schadelijke dure gevolgen voorkomen en zo langer gebruik maken van uw batterij. U zorgt dus zelf voor een langere levensduur van uw batterij.

Big Data is geld waard

Om de batterijprestaties vast te leggen wordt de Wi-iQ op de batterij geplaatst. LED's op het toestel bieden de real-time status van uw batterij. Alle data die de Wi-iQ verzameld kunnen draadloos worden verstuurd naar elke pc (binnen een bereik van 30 meter) voor verder analyse met de optionele Wi-iQ Reporting software. De Wi-iQ heeft een gegevensgeheugen die tot maximaal 2.555 cycli kan opslaan. Met de optionele Wi-iQ Reporting software kunt u de batterijgegevens zelf analyseren. U kunt snelle diagnostische controles uitvoeren op een enkele batterij. Of u kunt gegevens uploaden uit een groep Wi-iQ batterij monitoring apparaten om een groep batterijen te analyseren en te beoordelen.

Uw grote kwaliteitsvoordeel

Met gebruik van een Wi-iQ verlengt u de levensduur van de batterij en beschermt u uw investering. U verlaagt de kans op schade van uw batterij en hierdoor dus ook de (onderhouds)kosten aan uw batterij.

Kortom, u verhoogt de kwaliteit van uw voertuig/machine!